Heppie Happie                                  

Meerdere Nestas scholen starten hun schooldagen met een gezamenlijk ontbijt. Voor schooltijd kunnen alle kinderen elke dag aanschuiven om van een gezond en gevarieerd ontbijt te genieten. Dat is niet alleen heel gezellig en gezond, maar verbetert ook het concentratievermogen en daarmee de leerprestaties!

Het ontbijt is voor alle kinderen van de deelnemende basisscholen van Nestas scholengroep en het is gratis. Natuurlijk kan er ook rekening gehouden worden met dieet- of andere wensen. Kinderen die mee willen eten, kunnen zich aanmelden bij hun meester of juf.

Wat is Heppie Happie

Heppie Happie is een initiatief van Nestas scholengroep. Alle leerlingen krijgen de mogelijkheid dagelijks op school te ontbijten. De school zorgt er, samen met vrijwilligers, voor dat het ontbijt wordt ingekocht en georganiseerd. Sommige scholen bieden ook de mogelijkheid om een lunchtrommel te vullen. Hoe het op elke school werkt, staat op de site van de deelnemende school.

Vrijwilliger worden

Ook als ouder kun je bij het ontbijt aanwezig zijn, als vrijwilliger. Dagelijks organiseren vrijwilligers het ontbijt op een goede manier. Alleen met jullie hulp kan het ontbijt een succes worden!

Wil je meehelpen? Meld je dan aan bij de juf of meester van je kind. Op de website van de school staat meer informatie hierover.

Belangrijk om te weten is dat er een vergoeding wordt vertrekt hiervoor. Deze vergoeding heeft geen consequenties voor een uitkering of toeslagen. Meer hierover lees je hier

Waarom Heppie Happie

Een goed ontbijt is niet alleen gezond, het is een belangrijke maaltijd voor kinderen in de groei. Bovendien hebben kinderen met een goed gevulde maag meer energie. Ze kunnen beter leren en halen betere resultaten in de klas (bron: onderzoek Jeugdeducatiefonds).

Samenwerking

Na een overleg met de Gemeente Dordrecht is Stichting MBO Dordrecht gevraagd om samen met Nestas scholengroep het Heppie Happie project op te starten. Daarvoor is de samenwerking opgezocht met een aantal andere partijen. GGD Dordrecht heeft meegedacht over de ontbijtproducten waaruit kinderen kunnen kiezen. Dat heeft ervoor gezorgd dat er sprake is van een gezond en gevarieerd aanbod. Albert Heijn Wielwijk is een van de grotere leveranciers van de producten. Twee keer in de week leveren zij de bestellingen af op de scholen. De kosten voor het ontbijt worden voor de deelnemende scholen vergoed door het Jeugdeducatiefonds.