Locaties Wantijschool samengevoegd

22 maart 2023

Locaties Wantijschool samengevoegd 

Op dinsdag 14 maart heeft er een informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s) van de Wantijschool locatie Noordhove plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst heeft het bestuur van Nestas scholengroep de toekomstplannen voor de Wantijschool gepresenteerd. Per augustus 2023 stopt het onderwijs aan de leerlingen van de Wantijschool op locatie Noordhove. Met ingang van het nieuwe schooljaar, huisvest de Wantijschool met alle groepen op locatie Maasstraat. Alle kinderen van de Wantijschool ontvangen vanaf dat moment onderwijs op één locatie.  

Saskia van Duijn – Le Maire bestuurder Nestas scholengroep: “Door dit besluit waarborgt Nestas de continuïteit en kwaliteit van de Wantijschool op langere termijn. Daarnaast draagt Nestas zorg voor een optimale en rijke leeromgeving met Daltononderwijs voor de kinderen op één schoollocatie. De beschikbare middelen kunnen efficiënter worden besteed en ingezet worden en hier profiteren alle leerlingen van.” 

 

Wethouder Peter Heijkoop (basisonderwijs): - "De Nestas scholengroep neemt met deze keuze de verantwoordelijkheid voor het beste onderwijs op de beste plek. De onderwijsvoorzieningen in Dordrecht blijven hiermee, ook in De Staart, op duurzame wijze op peil. Het zal voor een deel van de in totaal 55 kinderen en hun ouders een aanpassing zijn. Nestas heeft de gemeente gevraagd om mee te denken over hoe we deze verhuizing makkelijker kunnen maken voor de ouders. Daartoe zijn we zeker bereid en gaan we in gesprek."

Zowel de MR als het team van de Wantijschool zijn uiteraard nauw betrokken bij het proces. Het team, het bestuur van Nestas en de gemeente Dordrecht spannen zich samen in om de samenvoeging soepel te laten verlopen. Wij hebben vertrouwen in een succesvolle schoolcarrière voor alle kinderen van de Wantijschool. 

Media
  • vacature wantijschool