Kennedyschool in Wielwijk zelfstandig verder als Parkwijck

15 juli 2022

DORDRECHT – De John F. Kennedyschool, locatie Wielwijk, gaat zelfstandig verder onder de naam Parkwijck. Directeur Andres Vissers: “De nieuwe naam past bij onze unieke locatie en het open karakter van onze school.”

Waar de John F. Kennedyschool voorheen bestond uit drie locaties, in Wielwijk, Sterrenburg en Crabbehof, gaat locatie Wielwijk nu verder onder een zelfstandige naam. Met de naam Parkwijck slaat de basisschool haar vleugels uit en gaat als zelfstandige school verder. “De afgelopen jaren zijn de verschillende John F. Kennedyschool-locaties steeds meer zelfstandig gaan opereren”, legt Andres Vissers uit. “Dezelfde naam voor de verschillende locaties werkte in diverse gevallen erg verwarrend en aangezien we toch al een tijd opereerden als zelfstandige school, leek het ons goed om met een nieuwe naam verder te gaan.” De naam is voortgekomen uit diverse inzendingen van leerlingen en medewerkers van de school. Deze verwijst naar het Wielwijkpark en slaat een brug naar de diverse wijken, waaronder ook de nieuwe wijk Amstelwijck, waaraan het eigentijdse schoolgebouw grenst. “Qua organisatie verandert er weinig. Het enige dat verandert, is dat we vanaf volgend jaar een eigen medezeggenschapsraad zullen hebben”, aldus Vissers. “We houden vast aan de kleine groepen en ons uitgebreide lesaanbod en zullen de rust en het veilige klimaat dat hier heerst waarborgen. Ook educatief partnerschap, het betrekken van ouders bij het leerproces, zal een van onze speerpunten worden komende periode.”

Nestas

Wat wel verandert, is het logo. Dit kon meteen worden ontworpen in de nieuwe huisstijl die Nestas Scholengroep sinds kort heeft ingevoerd. Onder die vlag voormalig katholiek basisonderwijs SKOBA en het openbare basisonderwijs OPOD zijn samengegaan. Het vogelhuisje verwijst naar het warme nest, dat de scholen voor hun leerlingen willen zijn. Iedere school die valt onder de vleugels van Nestas Scholengroep, dit zijn er 22 in totaal, waarvan de meeste in Dordrecht en enkele in Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, krijgt binnenkort haar eigen logo met een eigen kenmerkend vogelhuisje.

Media
  • John-F.-Kennedyschool-in-Wielwijk-wordt-Parkwijck